DGTL x Stadsboeren 2016

Timelapse van de opbouw van het Stadsboerenterrein bij Lab111

Film Opbouw weekend Stadsboeren

Zaaikalender

Nieuw seizoen, plekken voor nieuwe stadsboeren!

In de stad lijkt het nog volop winter, maar de natuur staat alweer te trappelen om ons met haar schoonheid te gaan verblijden. En daar zijn we met z’n allen wel aan toe, nietwaar?

2012 was een fantastisch, vruchtbaar en vet Stadsboeren jaar. In maart hebben het terrein met 50 bakken uitgebreid naar 100 en de bakken hadden binnen twee weken een eigenaar. Hartje zomer pronkten daarin de meest weelderige planten, groenten en hier en daar zelfs een stuk fruit. De Bellamytuin werd nog meer dan voorgaande jaren een ontmoetingsplek van BBQ-ers, spelende kinderen, sporters, boeklezers en natuurlijk stadsboeren.

We sloten het seizoen in september af met ons eigen Bellamytuin Festival. Zoveel leuke mensen met interessante verhalen, lekker eten, mooie handgemaakte spullen en toffe muziek: het was één groot succes. Het festival maakte ook duidelijk dat mensen ons wel sympathiek vinden. Daardoor zijn we gaan nadenken over locaties waar we eventueel nog een Stadsboerenplek kunnen creëren. Maar daarover later meer, eerst gaan we namelijk weer bakken vullen. Er zijn er een aantal vrijgekomen waarvoor we toegewijde buurtbewoners zoeken die hun groene vingers weleens willen gaan gebruiken.

Heb je interesse in een moestuinbak in de Bellamytuin? Meld je dan nu aan! Stuur ons een mail op info@stadsboeren.org . Ook zijn we van plan om dit jaar weer een workshop urban farming te organiseren op het terrein. Hou daarvoor onze website goed in de gaten.

En dan nog een laatste oproep. 24 februari gaan we weer net zoals vorig jaar (zie de film). Naast dat we hard willen gaan werken die dag om het terrein weer klaar te maken voor een nieuw seizoen van urban farming, barbecuen, hangen en sporten willen we ook gewoon graag een biertje met jullie drinken. Dus kom de 24e vooral langs. Voor meer informatie kun je onze facebookpagina bekijken.

Hopelijk tot snel.Comments are closed.

Over Stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen. Lees Meer...

Volg ons

Facebook & Instagram

Onze Sponsoren

Nieuws

Agenda

Jouw moestuin

Foto's & Video's