DGTL x Stadsboeren 2016

Timelapse van de opbouw van het Stadsboerenterrein bij Lab111

Film Opbouw weekend Stadsboeren

Zaaikalender

Stadsboeren breidt uit naar Oost!

roesttuin0

Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor Stadsboeren, namelijk een tweede terrein op een woest mooi stukje stad: het Oosterburgereiland. Hier, op het terrein van Amsterdam Roest hebben we een deel van het kavel achter het Koud Gas Gebouw in gebruik genomen om te gaan boeren. Met vijftig bakken zal de Roesttuin deze zomer groen, kleurrijk, levendig en ook nog eens eetbaar worden!

Amsterdam Roest betrok in 2011 het industriële terrein waar vroeger VOC-schepen en stoommachines werden gebouwd. Ze bouwden het Koud Gas Gebouw, waar de energie voor de machines in de Van Gendthallen werd opgewekt, om tot horecagelegenheid. Een plek waar je op een zonnige dag een biertje drinkt op het stadsstrand, ’s avonds danst en in het weekend een van de vele marktjes afstruint die er worden georganiseerd.

roesttuin12

Hoe verknocht we nog steeds zijn aan de Bellamytuin, de tijd was rijp om uit te breiden naar een tweede terrein. En omdat we nou eenmaal houden van karaktervolle braakliggende plekken zijn we erg blij met Roest. Het idee van een stadsoase waar alles mogelijk is past goed bij Stadsboeren, waar we (moes)tuinieren en zelf-doen combineren met gezelligheid en creatieve evenementen.

Maar nu: je wil graag een bak bij Roest? Dat kan! Het concept blijft hetzelfde als in de Bellamytuin: we verhuren de bakken aan buurtbewoners voor een jaar. En naast tuinieren in je bak, mag je ook nog eens helemaal losgaan met het versieren van de buitenkant ervan. De bakken zullen op zaterdag 25 mei verhuurd worden tijdens Fête de la Nature, een festival bij Roest waar allerlei leuke groene initiatieven aan meedoen. De bakken die na deze dag niet verhuurd zijn, zullen we via onze website of Facebook verhuren. Maar wees er op tijd bij, kom langs op de 25ste en word stadsboer in Oost!

roesttuin13

roesttuin14

roesttuin10

roesttuin9

roesttuin8

roesttuin6 roesttuin5

roesttuin4

roesttuin3

roesttuin2Comments are closed.

Over Stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen. Lees Meer...

Volg ons

Facebook & Instagram

Onze Sponsoren

Nieuws

Agenda

Jouw moestuin

Foto's & Video's